Renovering av Klockargården

Renoveringen

Vi totalrenoverar vår klubbstuga. Under 2020 har vi renoverat nedre plan med omklädningsrum och förråd. Under sommaren 2020 har vi gjort en uteplats/altan. Under oktober 2020-juni 2021 sker renoveringen av övre plan med samlingslokal, kök och kontorsutrymmen.

Tobias Grimmergård har varit projektledare för första etappen och nu på övre plan är Jan-Olof Edman projektledare.  Monika Johansson, Tomas Johansson, Henry Larsson och Marita Haglund ingår i en styrgrupp. Jan-Olof Edman har hållit samman en arbetsgrupp som på dagtid har möjligt att göra insatser.

Nuläge april 2021
Efter att på nedre plan rivit, lagt i nya avloppsrör, slipat, kaklat golv och duschutrymmen så ligger nu framför är en del målningsarbeten och så ska duschar och toaletter sättas in. På övre plan har rivningsarbeten gjorts och uppbyggnad har gjorts av nytt kontor, entréer, kapprum och toaletter. Kontoret är det första som färdigställs så att vår föreningsadministratör under hela renoveringsarbetet ska ha en arbetsplats. I början av april flyttar vår föreningsadministratör till det nya kontoret. Planering av köket pågår och där är vi i slutfasen av att välja leverantör. Samlingslokalen och köket kommer att vara på samma plats som tidigare men båda utrymmena kommer att bli något större än tidigare. Under hela tiden är det många som bidrar med både ideella timmar och med sponsring av material/tjänster.

Totalkostnaden för renoveringen beräknas bli 2,2 mnkr, varav hälften finansieras med lån från Borås Stad och hälften med föreningens egna medel. Värdet av renoveringen är betydligt högre än 2,2 mnkr då flera leverantörer sponsrar med tid, material och låga priser och inte minst på grund av de ideella timmar som läggs ned i renoveringsarbetet.

Tidsplanen för renoveringen är försenad då vi på grund av corona-restriktioner fått skjuta fram ideellt arbete tills restriktionerna tillåter att vi arbetar tillsammans igen.

Tack till alla som bidrar!

Renovering organisation.pdf

Möte renoveringen 9 och 22 okt.docx