Bredareds IF -glädje och gemenskap
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bredareds Idrottsförening
Fotboll

Äger och driver flera anläggningar

Föreningen är ägare av flera anläggningar. Detta kräver regelbunden tillsyn, skötsel och utveckling. Att förvalta och utveckla anläggningarna är en av styrelsens huvuduppgifter och kräver kompetens, planering och resurser. Vi vill ha anläggningar i gott skick för att ge våra ledare och utövare förutsättningar att bedriva en fin verksamhet. Vår vaktmästare Lars Johansson lägger ned huvuddelen av sin arbetstid till skötsel av anläggningarna. Vi har dessutom flertalet eldsjälar som lägger ned många ideella timmar för skötsel och underhåll av t.ex. vandringsleder, skidspår och byggnader. 

Klockargården

Föreningens klubbstuga Klockargården är belägen vid skolan, i samhället. Där finns klubbens kansli. I januari 2022 stod en nyrenoverad Klockargården klar efter två års renoveringsarbete. Under renoveringen har vi byggt en stor härlig altan som vi hoppas blir en plats för skönt häng tillsammans med den sittvänliga trappan upp på altanen. Under 2020 byggde ideella krafter flera sittgrupper och bänkar i området runt Klockargården. Under 2023 anlades solceller på Klockargårdens tak.

 

Hitta hit 
I Bredared, kör förbi kyrkan mot Vänga. Efter en dryg kilometer ligger skolan på vänster sida och Klockargården på höger sida.

 

Hyra Klockargården

Om du vill hyra Klockargården för möte eller kalas kan du läsa mer på Hyra Klockargården.

Hagavallen

Fotbollsverksamheten bedrivs huvudsakligen på föreningsägda Hagavallen med en 11-mannaplan och en 7-mannaplan. Här finns fyra omklädningsrum och en eminent kiosk som är öppen när matcher spelas. Klubben har fem barn- och ungdomslag i olika divisioner.

 

Hitta hit
Hagavallen ligger på vägen mellan Bredared och Sandhult, en dryg kilometer från vägkorsningen mitt i samhället Bredared. 

 

Elljusspår

Elljusspåret är 2,5 km och utgår från Klockargården och är tänt alla dagar från skymning till klockan 21.00. Elljusspåret underhålls genom att nytt ytskickt löpande läggs på för att dölja rötter m.m. och gräset i kanterna klipps regelbundet. År 2020 gjorde vi dikningsarbeten för att förbättra spåret och la på flera lass med grus. I december 2022 bytte vi armaturer, vilket gav ett bättre ljus än de tidigare och de drar mindre el.

Skidspår

Vintertid hoppas vi på många snödagar och att det blir fina skidspår på golfbanan, som Bredareds GK´s låter oss hålla till på.

Vandringsleder

Bredared bjuder på fantastiska vandringar och vandringsleder i skiftande natur, svårighetsgrad och längd. Vi har leder mellan 2.5 och 14 km. De utgår från Klockargården, Bredared. Lederna är tydligt markerade och röjning och förbättringar för att hålla spåren fina görs löpande. Spårmarkeringarna är tydliga både med- och motsols. Avståndsskyltar varje kilometer sitter motsols på gröna spåret och medsols på övriga spår. Läs mer på Vandringsleder.

Boule-/isbana

Vid Klockargården finns en boule-/isbana som under vintern spolas av Bredaredskolans föräldraförening och som används av skolan och av entusiastiska skridskoåkare. På vår, sommar och höst används banan av de som vill spela boule, bland annat pensionärsföreningen i Bredared.

Utegym

Vid Klockargården finns ett utegym som med starka ideella krafter byggdes under 2017 och invigdes med pompa och ståt 30 september det året. Utegymmet tillsammans med våra fina vandringsleder gör att det kommer många besökare till Bredared som vill motionera och komma ut i naturen.

 

Orienteringskartor

Bredareds IF har flera kartområden. Att ta fram en karta är en stor investering och kartan behöver underhållas för att mycket händer i vår natur som gör att kartan behöver justeras. Den senaste nyritningen av karta gjordes 2019-2020 och är en karta som sträcker sig från Sköttning till Gravryd ner mot Öresjö. 

 

I omgivningarna runt Klockargården har vi fasta kontrollpunkter. 

 
Våra sponsorer
Våra sociala medier
Samarbetspartners