Bredareds IF -glädje och gemenskap
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bredareds Idrottsförening
Fotboll
Våra vandringsleder

Bredared bjuder på fina vandringsleder med skiftande natur, svårighetsgrad och längd. Vandringarna varierar mellan breda skogsvägar, smal mjuk stig och mindre stigar med rötter och stenar samt branta upp- och nedförsbackar. Här finns vacker och varierande natur och fina utsiktsplatser. Ett fåtal bänkar finns utmed lederna för en stunds vila om så behövs.

 

Vi har leder mellan 2.5 och 14 km. De utgår från Klockargården, Bredared. Lederna röjs och förbättringar för att hålla spåren fina görs löpande. Spårmarkeringarna är tydliga både med- och motsols. Avståndsskyltar varje kilometer sitter motsols på gröna spåret och medsols på övriga spår.

Leder från 2,5 till 14 km
Utsikten vid Veksjöberget på vita och gröna spåret, med lätt pudersnö på backen och i dimma. Tredje bilden är från 14 km-spåret.

14 km vita spåret

Det vita spåret passerar flera sjöar och går till största delen på stigar genom vacker granskog.

Ungefär på mitten av vandringen finns en mycket brant backe upp på Veksjöberget, men det är värt mödan för väl uppe belönas du med en fantastisk utsikt ut över Veksjön. Under 2019 pågick kampanjen mitt 7H -Sjuhärads hemesterfavoriter och då vann utsiktsplatsen på Veksjöberget kategorin skogsplats. När du gått cirka 12 kilometer kommer du till ytterligare en fin utsikt, denna gång över Rudesjön.

 

10 km gröna spåret

Det gröna spåret passerar tre sjöar och på leden finns två utsiktsplatser, den första efter cirka 2 kilometer och efter drygt 7 km kommer du till utsikten vid Veksjöberget.
Gröna spåret är markerat motsols och du får gå den branta backen vid Veksjöberget nedför.

 

7 km blå spåret

Spåret passerar Habeltorpasjön med en grillplats och här går det vi bra att bada om man så önskar och leden ansluter i slutet till elljusspåret.

 

5 km gula spåret

Det gula spåret är drygt 5 km. Spåret passerar Bredareds Ekhage, Habeltorpssjön med en grillplats och för den som önskar går det bra att bada här. Leden går till största delen på stigar genom granskog.

 

2,5 km elljussspåret

Elljusspåret är tänt måndag till torsdag från skymning till kl. 20.00

 
Hitta hit och hitta runt
Karta till Klockargården Bredared, bild på märkningen av lederna och kartan som visar ledernas sträckning.

Lederna utgår från Klockargården, Bredared. Från samhället i Bredared kör du en dryg kilometer mot Vänga, förbi kyrkan och så ligger klubbstugan vid skolan. 

 

Lederna är tydligt markerade både med- och motsols. Avståndsskyltar varje kilometer sitter motsols på gröna spåret och medsols på övriga spår.

 

Det finns en karta i pdf och det finns utskrivna kartor vid start att låna eller köpa.

 
Samarbetspartners
Våra sociala medier