Orientering
Välkommen till orienteringen
I vår verksamhet finns det orienterare från 3 till 85 år. Vårt fokus är glädje och gemenskap. Vi bedriver barn- och ungdomsträningar året om. Vår och höst har vi träningssamarbete med Hestra IF och IK Ymer. Vi är flera som åker på orienteringstävlingar där vi samlas vid vår klubbvimpel innan och efter tävling. Vill du delta i vår barn- och ungdomsverksamhet kontakta ungdomsansvarig Linda Hallberg, linda_gus@hotmail.com

Helgträning under januari för alla orienterare!
2022-12-11 11:11

Vi erbjuder efter träningen teori för er mellan 13–18 år.

Bredareds IF, Hestra IF, IK Ymer och Rydboholm SK bjuder in till fyra helgträningar januari/ februari 2023.

Varje tillfälle kommer att bjuda på härlig gemensam orienteringsträning med olika
svårighetsnivåer som passar ung som gammal. Det kommer att finnas dusch och omklädningsmöjlighet i anslutning till träningen.

Vi kommer efter träningen att erbjuda fika och teori för er mellan 13–18 år. För att inte missa detta ypperliga tillfälle att förbättra orienteringstekniken inför 2023 behöver ni som senast anmäl er till Linda Hallberg på mail linda_gus@hotmail.com den 7 januari.
Vi ser gärna att ni som endast är med på träningen också anmäler er för att underlätta beräkningen av antalet kartor. Vänligen anmäl er till arrangören senast onsdagen innan respektive helgträning.

Mer information om träningen samt mailadress för anmälan kommer närmare inpå, men se till och skriv upp datumen redan nu!

• Lördag 14/1 Samling Klockargården kl. 10:00
• Lördag 21/1 Samling Storsjögården kl. 10:00
• Lördag 28/1 Samling Ymergården kl. 10:00
• Lördag 25/2 Samling Byttorps IP kl. 10:00

Hoppas att ni tycker att detta låter kul och har lust att hänga på fyra fina
träningstillfällen som bjuder in till gemenskap och orienteringsglädje.

Barn och ungdomsträning vinter
2022-11-06 09:58

Efter intensiv och härlig orienteringssäsong går vi nu in mot en period då vi inte kommer köra specifika orienteringsövningar utan fokuserar på gemenskap genom lek, rörelse och skoj tillsammans med inslag av kondition, koordination och styrka. Vi har goda erfarenhet av tidigare år då vi har varvat och varit inne varannan vecka och ute varannan vecka. Vi kommer nu att även fördela träningarna med hjälp av föräldrar. Självklart får ni gärna bolla idéer med oss ledare men ibland kan ni ge inspiration till oss.

Läs mer under träning

Nyheter från sektionen