Bredareds IF -glädje och gemenskap
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bredareds Idrottsförening
Fotboll
Ledarhandbok del 3 Praktisk information

Ledarhandboken består av fem delar

Del 1 Att vara ledare

Del 2 Föreningen

Del 3 Praktisk information

Del 4 Regler och rutiner

Del 5 Ekonomi

Närvaroregistrering (LOK)

En stor del av föreningens intäkter är bidrag för barn- och ungdomsträningar. Föreningen får bidrag från både riksidrottsförbundet och Borås Stad. Det är viktigt att samtliga aktiviteter registreras.

 

Riksidrottsförbundets LOK-stöd finns för att stödja föreningsdriven barn- och ungdomsidrott 

Förkortningen LOK står för statligt lokalt aktivitetsstöd, och avser att stödja idrottslig föreningsverksamhet för barn och ungdomar mellan 7 och 25 år får föreningen som mest 7,86 kronor kronor per deltagare och 21 kronor för ledare. Det blir 100 kronor för ett träningstillfälle med 10 deltagare. 

 

Borås Stad aktivitetsstöd
Borås Stad ger bidrag för barn och ungdomar i åldern 6-20 år. Ersättningen är 20 kronor per grupp och 8,50 kronor per deltagare. Det blir 105 kronor för ett träningstillfälle med 10 deltagare. 

 

Borås Stad verksamhetsstöd
Förutom aktivitetsstödet ger kommunen ett bidrag som grundar sig på antal medlemmar 6-20 år samt antal aktivitetstillfällen. Bredareds IF har de senaste åren nått upp till 250 aktiviteter per år vilket ger 35 000 kronor i årligt bidrag. Något enstaka år har föreningen haft fler än 350 aktivitetstillfällen, vilket ger 50 000 kronor i bidrag. 

 

Sammantaget ger varje träningstillfälle omkring 350 kronor till föreningen. Det är viktigt att vi närvaroregistrerar våra aktiviteter! Från och med hösten 2023 använder föreningen SportAdmin för hantering av grupper, kallelser och närvaroregistrering.

Material

Du som ledare ser till att allt material hålls i bra skick dvs att bollar, orienteringsskärmar, västar, konor mm tas omhand på bästa rätt sätt. Om materialet går sönder hör du av dig till ordförande.

 

Har du förslag på att föreningen ska skaffa ytterligare material, eller om du upptäcker att material missköts eller är skadat -kontakta kommitténs ordförande.

 

Fotbollen

Alla fotbollar ska läggas upp på hyllan och inte lämnas kvar i bollpåsen. Ni bör se ut en materialare i ledarstaben som har extra mycket koll på materialet. Varje lag har en sjukvårdsväska med basinnehåll. Behöver väskan fyllas på med mer material kontaktar du ordförande för inköp. Sjukvårdsväskan ska alltid tas med på träning och match.  

Orienteringen

Föreningsadministratör Gunnar Augustsson hjälper till att skriva ut kartor. Maila det du vill ha utskrivet till info@bredaredsif.se. Tänk på att vara ute i god tid. Föreningsadministratören arbetar inte alla dagar och saker och ting kan ju krångla på vägen.

 

Föreningen har ett stämplingssystem/Sportident. Om du vill använda det kontaktar du Anders Sörqvist.

 

I källarplanet i Klockargården finns orienterarnas förråd. 

 

Domare (fotbollen)

Lagledaren i varje lag ringer och bokar domare. Telefonnummer hittar du i ?. Vi i Bredareds IF delar på domare från Sandhult SK.

Vid match ska ledarna ha ett möte med domaren i god tid innan matchstart och diskutera igenom regler, arvode, mm. Därefter skriver man på ett domarkvitto. Domaren får hämta ut fika, har befogenheten att markera och säga till  spelare eller till andra i publiken. De ser till att trivselreglerna följs. 

Matchvärdar (fotbollen)

Lagledare ska se till att det finns två matchvärdar vid varje hemmamatch. Matchvärdar har befogenheten att markera och säga till om elaka glåpord ropas till domare, ledare eller spelare eller till andra i publiken. De ser till att trivselreglerna följs. 

Anläggningar

Föreningen äger flera anläggningar.


Fotbollsplanen klipps och linjeras av vaktmästaren. När gräset växer som mest klipps planen tre gånger i veckan. 

 

Du kan använda Klockargården för möten och träffar med aktiva, ledare och föräldrar eller andra aktiviteter i föreningens regi. Vill du boka Klockargården kontakta Gunnar Augustsson på kansliet, info@bredaredsif.se.

 

Du kan också boka Klockargården privat. Medlemmar har 25 procents rabatt på hyran.

Nycklar och tagg

Huvudregeln är att varje lag har en nyckel till Hagavallen. För att få nyckel kontakta ordförande (fotbollens). 

För tagg till Klockargården kontakta anläggningsansvarig i styrelsen. Se kontaktlistan. 

Varje lag/grupp får tillgång till ett nyckelkort till idrottshallen.

Belysning grusplan, isbanan m.m.

För att tända grusplanen finns en knapp/timer i förrådet närmast planen. Du öppnar förrådet med din tagg. 

Bokning av halltider

Under vinterhalvåret använder vi Bredaredskolans idrottshall för träning. Bokning av halltider göra via skoladministratören vid Bredaredskolan. Ungdomsansvariga i orienteringen respektive fotbollen sköter bokningen av hallen och kontakterna med skoladministratören.

 

Du kan på Borås Stads bokningssystem se när hallen är bokad. 

Tänk på att avboka tider ni inte använder. Hallen kostar 70 kronor i timman för föreningen.

 

Övriga halltider.

 
Kläder

Matchställ inom fotbollen
Varje spelare har sitt egna matchställ och tvättar det privat. Varje spelare ser till att ta med sitt matchställ till match. Man ser till att vårda och ta hand om sitt matchställ, det ska vara helt och rent. Varje spelare skriver på ett klädkontrakt. 

 

Ledarkläder - För att hämta ut ledarkläder kontaktar du ordförande. Vi har avtal med Intersport. 

Orienteringskläder - en ny omgång tävlingskläder har beställts under våren 2023. Vi har en del i lager. Har du frågor om orienteringskläder kan du kontakta Leif Blomqvist.

Fotbollens ungdomsledarhandbok (fotbollen )

Fotbollsförbundet har En ungdomsledares handbok som är ett stöd för dig som är ledare inom fotbollen. 

 
Samarbetspartners
Våra sociala medier