Ledarhandbok del 5 Ekonomi
Ekonomiansvar

Ansvaret för ekonomin är fördelat på styrelsen, fotbollskommittén och orienteringskommittén. De gör varje år en plan för aktiviteter, inköp m.m. och kopplat till det en budget där de beräknat årets intäkter och kostnader.

Vi ska ha god standard på våra anläggningar och vårt träningsmaterial. Ledare ska ha möjlighet till utbildningar och föreläsningar m.m. Detta förutsätter att vi alla hjälps åt att jobba med att få intäkter till föreningen.

Jobba in intäkter

Vi måste hjälpas åt att få in intäkter. Det gör vi bland annat genom att sälja bingolotter, sälja bingolottokalender, arrangera tävlingar, vara funktionär vid Linneémarschen, medarrangör till traktorrace, arrangera LAN, sälja Newbody (kläder). Bredareds IF vill ha inkomstkällor som ger en positiv känsla att sälja och köpa samt aktiviteter som bidrar till ökad gemenskap.

Vi jobbar in intäkter tillsammans, som ett team.

Ekonomi

Grundprincipen är att vuxna deltagare i föreningen betalar självkostnadspris för deltagande i träningar, läger och
tävlingar samt kläder m.m. Och att barn och ungdomar som deltar i vår verksamhet får deltagande i träningar, läger, tävlingar/cuper helt eller delvis subventionerat.

Inköp och aktiviteter till träningar

Fotbollskommittén och orienteringskommittén avsatter/budgeterar för inköp av material, deltagande i matcher/cuper/tävlingar och för andra aktiviteter.

Stäm av med ordföranden i komittén vad som gäller för dig och ditt lag/din grupp.

Innan utbetalning av utlägg och fakturor ska utbetalningen godkännas av ordföranden i kommittén.

Om du lagt ut pengar för inköp till förening ska ordföranden i kommittén godkänna utbetalningen innan föreningsadministratör kan betala ut pengar. Stäm alltid av med ordföranden innan inköp. Lämna kvittot till föreningsadminoatratör du kan också ta en bild på kvittot och maila till info@bredaredsif.se.

Inga lagkassor

Lag/grupper får inte ha egna lagkassor.

Kommittén har avsatt pengar så att lag/grupper kan vara med på cuper, seriespel och tävlingar. Samt avsatt pengar till vissa sociala aktiviteter.

Detta förutsätter att vi alla hjälps åt att arbeta in pengar till föreningen som vi kan använda till träning, tävling/matcher/cuper och sociala aktiviteter.

Om något lag/grupp vill arbeta in pengar för aktivitet som inte ryms inom budgeten ska detta godkännas av kommittén och styrelse.